Online munka, befektetés, pénzkereset, HYIP

főoldal fizetési processzorok befektetés egyéb pénzkereset hírek kapcsolat


Ebben a részben olyan rövid és hosszabb távú befektetési programokat mutatok be, amelyekben jómagam is részt veszek. Így hiteles képet tudok adni az egyes programokról. Bármilyen változás áll be, azt a hírek menüben közlöm.

Ezek a programok a magyar bankok által kínált kamatokhoz képest jóval magasabb, irreálisnak tűnő hozamokat ígérnek, de bármilyen meglepő is, ez az online befektetések világában teljesen normális. Természetesen egyes oldalak kecsegtetnek valóban irreális ajánlatokkal, de ezen az oldalon nem fogtok ilyennel találkozni. Azt viszont nem árt tudni, hogy ezen befektetéseknél a kockázat is jóval nagyobb.

Nagyon sok oldalon találkozok félrevezető kifejezésekkel (hogy ez szándékos vagy sem nem tudni), viszont mivel én elsősorban az ismerőseim tájékoztatására készítem ezt az oldalt, szeretném elkerülni a szándékos félreinformálást. Ezalatt azt értem, hogy nagyon sok helyen kamatnak és hozamnak írják a naponta jóváírt tételeket, ami valójában sok esetben a befektetett tőke egy részét és a kamatot is tartalmazza. Ezeket a leírásokban én jóváírás címszóval tüntetem fel. Persze jó reklámfogás és talán sokkal több embert becsalogathatnék azzal, ha én is elferdíteném az információt, de nem szeretném ezzel befeketíteni a nevem, mert annyit nem ér.

Időközben felmerült kérdésként ezért leírom, hogy ezek a befektetések fix futamidőre lekötött betétek. Tehát a befektetett tőkét már nem tudjuk kivenni egészben, hiszen lekötöttük egy fix időre (pl. 30 napra)! Vannak programok, amik napi jóváírást alkalmaznak, ami (ahogyan azt fentebb is írtam) gyakran tartalmazza a tőke egy részét és a hozamot is, így a futamidő végére együtt jön ki a kettő. Ezekben az esetekben viszont a jóváírásokat akár minden nap kikérhetjük, ezzel csökkentve a kockázatot. Így jóval a futamidő lejárta előtt hozzájutunk a befektetett tőkénkhez. Viszont vannak olyan programok is, amik csak a futamidő végén fizetik ki a hozamot és ekkor kerül jóváírásra a tőke is (ezek általában rövid lejáratú programok). Továbbá van olyan is, hogy a tőke csak a futamidő végén kerül jóváírásra, viszont a hozamot naponta jóváírják (és ez valóban a hozam).

Mivel először senki nem érti hogyan is működnek azok a befektetések, amelyeknél fix futamidőre kötjük le a pénzünket és a napi jóváírás tartalmazza a tőke egy részét és a kamatot is, ezért ennek könnyebb megértése érdekében készítettem egy videót, amiben bemutatom a befektetés mechanizmusát és azt, hogyan lehet tervezni, ha esetleg ugyan abba a programba újabb befektetéseket szeretnénk eszközölni és szeretnénk kihasználni a kamatos kamat elvét.

This text will be replaced

Az ajánlott oldalaknál egy rövid leírást fogtok látni azokról a programokról, amiket az általam begyűjtött információk alapján (többnyire a múltjukat illetően) jó befektetésnek tartok és én magam is futtatok. Ezek többnyire hosszabb távra tervezett programok lesznek.

Én ezeken kívül befizetek néhány tipikus HYIP (High Yield Investment Program – Magas hozamú befektetési program) oldalra is, amikről nem feltételezem, hogy túl hosszú életűek lesznek, de azért 1-2 gyors menetet talán megérnek azok is, amik már futnak egy jó ideje. Ezeknél az már nagy szó, ha megérik az 1 évet. Ezeket a HYIP - óvatosan menüpont alatt találjátok.

A SCAM - tiltólista gomb mögött azon oldalakat találjátok, amikkel valami gond van, és/vagy már nem fizetnek. Remélem, hogy ide nem sok oldal kerül át a közel jövőben.

Mivel online befektetésekről van szó, ezért ezekről nyilván a leggyorsabban online szerezhetünk információt és mint tudjuk ennek a valódiságát nem igazán lehet ellenőrizni. Persze sokszor feltüntetik, hogy állítólag miből származik a bevételük, de ezt vagy elhisszük vagy sem, igazából csak rajtunk múlik. Viszont van egy módszer, amivel mégis utánajárhatunk annak, hogy egy program a jelen pillanatban működik és fizet, vagy netán probléma van vele. Méghozzá az, hogy híroldalakon (mint pl. ez is) vagy úgynevezett monitoroldalakon keresünk információt róluk, ahol más befektetők osztják meg tapasztalataikat. Én több monitoroldalt figyelek és mielőtt befektetnék mindegyiken megnézem, hogy mennyi és milyen jellegű visszajelzések vannak. Az oldalak linkjeit a Monitoroldalak menü alatt találjátok. Ezen oldalakon általában 5 különböző jelzővel látnak el egy HYIP oldalt.

- vagyis még nincs információ a kifizetésekről, mert nem indítottunk utalást
- már elindult az utalás, de még nem érkezett meg a kifizetési határidőn belül
- azaz rendesen fizet, megkaptuk a pénzünket
- probléma van az oldallal, vagy a kifizetéssel, nem érkezett meg határidőre
- egyértelműen nem fizet, bedőlt vagy csaló oldal

Ahogyan azt látjátok különböző színjelzések is vannak rá, hogy könnyen felismerhető legyen. Én ugyan ezeket a jelzéseket fogom használni.Kockázati figyelmeztetés!

Mielőtt megismerkedsz az oldalon felsorolt lehetőségekkel, szeretnélek figyelmeztetni, hogy a befektetés minden formája kockázatot hordoz magában, de ez a kockázat különösen magas az online befektetések esetén, ugyanis ezekben az esetekben sosem ismered annak a cégnek, vagy oldalnak a tulajdonosait, ahová a pénzed befekteted. Mindig gondosan mérlegeld befektetési céljaid, tapasztalataid és kockázatvállalási hajlandóságodat. Soha ne fektess be olyan pénzt, amit nem engedhetsz meg magadnak, hogy elveszítsd! Soha ne fektess be kölcsön pénzből, vagy hitelből! Ezen a weboldalon és aloldalain található bármely információ csak tájékoztató jellegű és csak saját felelősségre használható!www.netjobs.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!